122 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКА БАЗА ВАРНА И ПРАЗНИКА НА ПУНКТ ЗА БАЗИРАНЕ ВАРНА

Nov 15

Мероприятията по случай 122-та годишнина от създаването на Военноморска база Варна и Празника на Пункт за базиране Варна започнаха с провеждането на спортни състезания по футбол, тенис на корт, тенис на маса, щафета и теглене на въже в периода от 28 октомври до 14 ноември 2019 година. В първенствата участваха отбори на военните формирования от Варненски гарнизон. След оспорваната надпревара, на 14 ноември 2019 г., командирът Пункт за базиране Варна капитан І ранг Петко Якимов връчи наградите на победителите в отделните спортове, осигурени от Военноморски спортен клуб „Варна”.

На 15  ноември 2019 г. в Пункт за базиране Варна, се състоя военен ритуал на който тържествено беше вдигнато националното знаме. На тържеството присъстваха заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, командирът  на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, офицери от  командването на Военноморските сили, командири на военни формирования от Варненския гарнизон и много ветерани.

По случай празника военнослужещи и цивилни служители бяха наградени от  командира на Военноморските сили, командира  на Флотилия бойни и спомагателни кораби и командира на Пункт за базиране Варна. Тържествената част завърши с преминаване в тържествен марш.